De ce particip eu la referendum și de ce voi vota eu DA

Preambul:
Cu ceva vreme în urmă, am scris un articol pe tema sexualității și reflexia acestei realități umane asupra societății contemporane. Și totuși, atunci nu bănuiam unde se va ajunge cu revendicările bolnave și deviante ale unor cetățeni europeni ”de prim rang”: dezincriminarea incestului și necrofiliei în Suedia??? Doamne Dumnezeule!

Motivația- Ipoteză
Da, s-a ajuns prea departe! Instinctele sexuale ale unor indivizi au devenit o metodă de victimizare agresivă (ciudată alăturare de termeni), care să mă determine pe mine, persoană cu nevoi care pot duce în mod paradoxal și la perpetuarea speciei din care fac parte, să-mi fie rușine că vreau să mă dezvolt firesc, în aceeași ordine biologică, descrisă în manualele școlare, în capitolul: ”Reproducția în lumea vie”… Și, pentru că ei sunt victime, trebuie să primească drepturi, în mod automat!
Da, am înțeles, nici stigmatizarea nu e o soluție, ba din contra, e condamnabilă și nu elimină sub nici o formă aspirațiile acestor persoane.
Dar, problema cea mai serioasă e legată de sistemul legislativ din România. Și de politicieni. Să presupunem că vine un nou guvern ”Cocoloș”, sau cum s-o numi personaju’ plin de bruxellezi plini de sine și de idei progresiste. Și, taman în timpul vacanței parlamentare, când guvernul este abilitat să emită ordonanțe de urgență. Și dacă le vine în cap că e urgent să legalizeze căsătoria între persoanele de același sex, prim modificarea Codului Civil în vigoare în România? Până se convoacă Parlamentul să ”repare” inepția, până se pronunță Curtea Constituțională, se creează premisele unei situații care nu va genera un val de căsătorii legale între aceste persoane, dar va spori ura și stigmatizarea față de această comunitate.
Știu, sunt unii cetățeni care vor boicota Referendumul pe bază de ”corupții, penalii” NU, proștilor, Referendumul a fost solicitat de trei milioane (3,000.000) de concetățeni de-ai voștri? Ei contează? Părerea lor e relevantă? Dacă nu e relevantă nu aveți decât să nu votați, nu vă obligă nimeni. Înecați-vă în propria ură, fără a face nimic pentru binele copiilor voștri, pentru a avea pe cine da vina!

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal, politic, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu