Întrebări pentru proștii neamului

Proștii neamului, niște formatori de opinie- cică- de largă respirație democratică, plătiți bine din surse destul de neclare, au emis din puțul gândirii un pârț: vor să fie scoase din grila de programe, pentru ei personal, două televiziuni care ”dezinformează”. Bine, e dreptul lor să ceară inclusiv liberalizarea zborurilor în spațiu și ieftinirea plasticului pentru pet-uri. Însă demersul lor mi se pare foarte idiot. Din mai multe motive, pe care le voi transforma în întrebări, la persoana a II-a, singular- că așa vrea mușchiu’ meu! 😛

  1. De ce să- ți scoată din grilă furnizorul tău de televiziune prin cablu, nu știi folosi telecomanda? Pur și simplu nu te uiți la cele două posturi!
  2. De ce vrei tu să șteargă posturile din grilă? Vrei să dea faliment furnizorul tău de televiziune prin cablu? Știi că practic pe banii pompați de cele două televiziuni de știri trăiesc și furnizorii de televiziune prin cablu și niște companii care fac publicitate?
  3. Știi că firmele furnizoare de televiziune prin cablu și cele două televiziuni nu-s făcute din banii tăi, așa că tu nu le poți dicta nici politica de afaceri, precum nici politica editorială. Nu aperi libertatea oamenilor de a se exprima în spațiul public așa cum este normal, nu cum vrei tu. S-ar putea ca informațiile furnizate de cele două posturi să fie de maxim interes public. dar tu nu urmări, că s-ar putea să afli lucruri importante, pe care să le ratezi, fiindcă asta și meriți
  4. E rău să fii prost?

Precizez că nu m-am adresat persoanelor fără o mare notorietate publică, ale căror afinități nu includ cele două posturi TV, ci le consideră că ar dezinforma. Este opinia lor. Dar liderii de opinie trebuie să realizeze importanța unor surse de informare cât mai variate.

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal, Social și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu