Mănânc… ”sănătos”

Da, dragii mei, așa cum sugerează titlul minunat-de-nemaipomenitului articol, fratele vostru e un gurmand fără seamăn, care înghite cantități destul de apreciabile de hrană, în mod haotic, în combinații ”letale” și la ore din cele mai diverse. Nu predomină neapărat grăsimile animale, sau carnea, mănânc însă aproape orice cu pâine, cu foarte multă pâine, iar combinația ”pâine cu…” e aproape o obișnuință, legată și de serviciu, dar și de pofta maaare de a mânca orice, dacă îmi permite timpul și bugetul. N-aș pune neapărat vina pe faptul că m-am lăsat de fumat și din cauza asta am devenit mai pofticios, pentru că nu e așa; stilul de viață haotic și delăsarea m-au adus aici. Punct!

Poate o documentare pe internet nu strică, o documentare serioasă care să însemne o disciplină a mâncatului, alegerea unei hrane sănătoase și adoptarea unui alt stil de viață. Așadar, cuvântul ”trebuie”, se presupune a fi întărit de expresia ”se poate”, însă cuvântul magic va deveni atunci ”vreau” (de ce atunci și nu acum- iată o întrebare corectă, la care răspunsul va veni… curând). Desigur, o astfel de documentare nu trebuie făcută superficial, iar informațiile trebuie îndelung verificate. Sfaturile nutriționiștilor pot fi doar generalități, de multe ori, ”dietele- minune” pot fi mult mai dăunătoare decât să ajute la obținerea unor rezultate satisfăcătoare și pe termen lung. Așadar prudență și moderație, pentru a evita anumite dezechilibre ce pot apărea în timpul cât ținem dieta.

O altă problemă legată de dietă ar fi costurile. Un sait interesant care oferă alternative foarte convenabile ca preț și mai ales eficiente în cazul în care ne propunem să ținem o dietă cu alimente sănătoase este Sano Vita, un magazin online cu produse alimentare foarte sănătoase, de la cereale, la boabe și emințe , diverse preparate din cereale, semințe sau fructe, chiar rețete sănătoase, pe care cu minim de efort și cu costuri foarte reduse ni le putem prepara în orice bucătărie. Pe lângă acest avantaj, un lucru important e că par și foarte gustoase, ceea ce iată, pentru un gurmand ca mine, e puțin mai convenabil și mai tentant.

Mi-a atras atenția o rețetă: ”Cartofi gratinați cu soia la cuptor”. Ca ingrediente se vor utiliza: trei-patru cartofi, 50 grame de granule vegetale de soia , două cepe, doi- trei căței de usturoi, o linguriță de busuioc, o linguriță boia de ardei dulce, o linguriță de sare,  două linguri de ulei. Modul de preparare nu e deloc complicat, iar gustul pare unul deosebit având în vedere ingredientele alese de către inventatorul acestei rețete. Alături de această rețetă, mai puteți găsi și rețete de supe, deserturi, băuturi, salate și multe multe idei de a prepara în mod sănătos hrana dumneavoastră.

La fel ca în orice magazin online și la Sano Vita puteți cumpăra produse în câțiva pași simpli: adăugați în coșul de cumpărături produsele dorite, apoi vă creeați un cont, după care finalizați comanda, alegând modalitatea de plată: transfer bancar sau cu cadrul Dumneavoastră. Toată treaba durează maxim 5 minute, iar produsele comandate pot sosi în maxim 48 de ore, în funcție de unde locuiți în țară.

Iată, așadar că dacă vreau, se poate!

Articol participant la SuperBlog 2016

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Mănânc… ”sănătos”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 16. Reţeta unei vieţi sănătoase

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s