Puterea cuvintelor

Știu, pare un titlu poetic pentru tema propusă, dar deocamdată cea mai uzuală și mai facilă modalitate de comunicare interumană a rămas cuvântul- o banală alăturare de sunete care simbolizează ceva concret pentru mintea umană. În contextul actual, când vorbim de globalizare, călătoriile în străinătate par din ce în ce mai probabile. Numai că, acolo putem avea un accident sau putem contacta o boală, sau problemele mai vechi de sănătate să-și facă de cap.

Presupunând că am cunoaște limba țării în care călătorim, sau am putea comunica în limba engleză cu personalul medical de acolo, că problema ne va putea fi rezolvată parțial, iar în continuare vom dori să ne continuăm tratamentul în țară. Cum s-ar putea să nu fim specialiști în medicină și nici în limbi străine trebuie să apelăm la o agenție de traduceri medicale din România. Cu toate că pare o activitate destul de puțin cunoscută, iată că astfel de agenții există, iar o astfel de agenție cu prestigiu în domeniu este Agenția de traduceri ”Swiss Solutions”

swiss-solutions

Agenția are între serviciile oferite: traduceri, editing-proofreading, interpretariat, desktop publishing, transcrieri, legalizări și apostilări. Unul din avantajele agenției de traduceri este faptul că deține, pe lângă site, o pagină de Facebook prin care putem comunica direct cu personalul. Astfel, traducerile medicale de care am dori să beneficiem, ar putea clarifica o serie de întrebări. o introducere în temă a noastră din partea personalului agenției, în legătură cu timpul, prețul și modul de plată al serviciilor oferite de agenție.

desktop_publishing_dtp_swiss_solutions-300x197

Pe de altă parte, aflu că în calitate de locuitor în nord-vestul țării, cea mai apropiată locație a agenției de domiciliul meu ar fi Aradul, într-o locație aproape centrală, ușor de găsit și cu facilități destul de bune privind transportul în comun, spre exemplu. Alte două locații ar mai fi în Timișoara: una pe Strada Martin Luther Nr. 2 și cealaltă se găsește pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 32, ambele locații beneficiind de un acces facil și de facilități similare cu acelea descrise în legătură cu Agenția de traduceri din Arad. Agenția din București se găsește pe Bulevardul Carol I la numărul 65 aici fiind o zonă intens circulată, la fel cu celelalte artere importante de transport din Capitală.

O altă locație importantă este cea din Frankfurt, de care pot beneficia atât turiștii români aflați în regiune, cât și românii de acolo și să mai amintim că orașul german are o tradiție îndelungată privind medicina și mulți conaționali de-ai noștri au beneficiat de intervenții chirurgicale și tratamentemedicale în orașul amintit. Dar, ce ne facem când nu avem actele medicale asupra noastră? Fie că le-am uitat acasă, sau ni s-a rătăcit bagajul la aeroport și nu-l mai găsim. Iată că Agenția Swiss Solutions ne poate veni în ajutor și în Germania, putând astfel beneficia de serviciile sale. Cum tehnologia vine în sprijinul nostru, în această situație neplăcută, actele ne pot fi trimise prin e-mail, sau direct pe e-mailul Agenției, iar cei care trebuie să beneficieze de tratamentul respectiv se pot bucura de acesta.

Iată așadar câtă putere au cuvintele… Cam tot atâta putere câtă le-o vom da noi, oamenii, mai ales dacă punem suflet pentru semenii noștri!

Articol participant la SuperBlog 2016

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Puterea cuvintelor

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 4. Do you speak… medical?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s