Scrisoare adresată Colonelului Turcescu

Colonelului Turcescu,

Bă,

Atunci când vei citi scrisoarea asta, vei înțelege că nu ești deloc original, ci doar un parodiant amărât, refugiat într-un colțișor anonim, de unde te mai salvează din când în când celebritatea pe care o meriți, doar din perspectiva de a inspira milă, ca să aflăm și noi, ”muritorii de rând”, cât de jos ai ajuns. Doar mirosul sângelui pe care îl vrei împroșcat pe toți pereții, al unor dușmani personali sau ai grupusculului cu care te-ai înhăitat, te mai trezește probabil în diminețile pe care le mai ai de trăit. Ești trist colonele, nu mai poți construi nici măcar raționamente logice, ci ți-a rămas satisfacția de a vedea că tot ceea ce au clădit alții se năruie, din motive independente de vreun talent sau de vreo acțiune de-a ta, ci pur și simplu, se năruie din cauza inerției unui sistem pe care la slujit având interese directe, fiindcă dacă nu l-ai fi slujit ai fi ajuns să îți crape mațele de foame (e doar o expresie neaoș românească, nu o acuză nefondată!).

Bă,

A repeta mereu aceleași invective și a împroșca cu noroi la adresa unor oameni, cunoscuți sau anonimi, așa, doar pentru că prin asta devii trompeta unui personaj politic pe care îl admiri și de care nu te-ai dezis nu te face nici gazetar nici ideolog. Te face însă un propagandist, militant pentru o cauză care nu a adus altceva decât câteva condamnări cu închisoarea unor persoane. Dacă tu vezi în asta un progres al societății românești, atunci tradu-ne și nouă. Arată-l cu cifre și cu argumente, astfel ideologia pe care o slujești nu are scopuri constructive, ci e doar o gargară prin care se arată neputința personajelor care o propagă în spațiul public.

Bă,

Tot ce faci tu nu e deloc nelegitim. E dreptul tău să faci ce vrei cu propria conștiință. Ceea ce ai tu de oferit propriei tale conștiințe, atunci când și mai ales dacă îți faci câte un bilanț propriu al vieții tale în raport cu propria conștiință, nu mă privește. Ai astfel de antecedente însă, ”poveri date jos” de pe un ”spate” al conștiinței care se dorește a fi spălat de un păcat pe care nici măcar tu nu îl poți defini, o spovedanie de-a dreptul inutilă, într-un moment prost ales și cu un scop mărunt, meschin, acela de a smulge alte astfel de mărturisiri care să distrugă, nu să ajute la ceva.

Bă,

Mă opresc aici. Și uite că nu-mi trebuie să fiu celebru ca să fac un pamflet la pamfletul tău, care nu poartă cu sine decât ură și frustrare, fără a te putea elibera de tine însuți…

Somn ușor!

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Personal, politic. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Scrisoare adresată Colonelului Turcescu

  1. vax-albina zice:

    Scirsoare? Revedeți titlul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s