”Războiul” ANAF- Intact pe înțelesul tuturor

Foto Antena3

Capetele înfierbântate, care au ieșit în spațiul public pe tema ”notificării de evacuare voluntară” emisă de ANAF televiziunilor din Grupul Intact, au emis în ultima săptămână opinii foarte diverse dar vehemente în legătură cu această situație. Totuși, cred că unele precizări ar trebui făcute, pentru a nu rămâne în ceață:

  1. Sentința Judecătorească din august 2014 a fost deja pusă în aplicare prin confiscarea imobilelor cu pricina, dar valoarea prejudiciului nu a fost recuperată deoarece toate acele imobile nu au fost încă evaluate și scoase la vânzare
  2. Televiziunile NU au fost parte la privatizarea ICA deci nu erau vizate în nici un fel de sentința respectivă
  3. Aceleași televiziuni au încercat să intre în legalitate cerând ca ANAF să îi calculeze o anumită chirie. Citiți documentele aici
  4. Notificările puteau fi aduse de către un singur inspector fiscal la sediile indicate de către societățile respective în Registrul Comerțului
  5. ANAF la rândul său, chiar și fără aceste documente trimise de reprezentanții televiziunilor, trebuia să lămurească situația acestora într-un mod legal și transparent. Desigur, se poate invoca faptul că Prim Ministru a fost Victor Ponta și că el a numit șefii la ANAF. În acest caz, cei responsabili pentru lipsa unei decizii trebuie căutați la ANAF.
  6. Intervine așadar și problema tehnică, privind mutarea aparaturii, care necesită mult timp. Având în vedere că o evacuare rapidă ar necesita întreruperea emisiei și eventual chiar pierderea licenței, este de înțeles îngrijorarea privind această situație.
  7. Decizia ANAF de a începe procedurile de scoatere la licitație a acestor clădiri nu cred că trebuie să nemulțumească pe cei din grupul Intact, ba dimpotrivă, pot participa la licitație și pot încerca să cumpere clădirile, deoarece veniturile le permit plata către același ANAF a peste 40 mil. euro pe an, conform propriilor declarații.

În orice caz, acest război păgubește ambele părți, atât Statul cât și grupul Intact. Statul nu încasează sume, trustul e într-o formă de ilegalitate cauzată de indecizia ANAF. Dar cineva câștigă politic. Cine oare??? Revin!

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în politic, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s