Cui folosește de fapt ”războiul” ANAF- Intact?

În ”războiul” dintre ANAF și trustul media Intact nu s-a dat încă ”lupta” finală, așadar nu a câștigat încă nici una din cele două ”combatante”. Și totuși există un câștigător.

Nu trebuie să fii mare analist politic sau sociolog ca să-ți dai seama că toate consecințele care decurg din acest litigiu și din mediatizarea sa au și urmări pe scena politică. În noiembrie 2014 televiziunile trustului Intact l-au atacat vehement pe actualul Președinte. În fond, aceste atacuri i-au atras simpatii din partea electoratului, punând clar eticheta de ”dușman al antenelor” Președintelui Iohannis.

După dezbaterea din Parlament, după intervențiile Premierului și a Președintelui de miercuri, 17 februarie 2016, propaganda ”anti-antenistă” s-a dezis de Iohannis, aducând acuzații precum că acesta ar fi împotriva justiției, statului de drept și unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. Cum, însă pe scena politică a rămas un dușman înverșunat al Intact media și activ politic, în persoana fostului Președinte, iată că acesta a reușit să își atragă niște ”voturi înapoi” de la actualul Președinte. Da, și asta fără să scoată multe sunete. Iată și dovada că fostul Președinte jubilează:

Bascescu

Bănuiesc acum că planul a ieșit mai bine decât se așteptau. Vineri era programată o contra- manifestație la manifestația Antenelor, dar cum planul a fost cu mult depășit, ordinul pe unitate a fost ”Rămâneți în cazărmi”, iar la manifestație n-au participat decât câțiva naivi care nu au fost anunțați să stea acasă.

Sondajele de opinie din perioada următoare vor confirma pierderea unei părți a capitalului politic al PNL în favoarea PMP. Deci…

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s