Zece întrebări concrete pentru Elena Udrea

Da, scandalul a luat-o razna! Suntem la etapa în care paroxismul a atins cote demențiale! Personajul principal al acestor zile, caută și găsește portițe de comunicare cu opinia publică. Mulțumită notorietății sale, a faptului că a fost aproape în vârful ierarhiei unui sistem eșuat, din cauza nepopularității, dar mai ales, a lipsei de încredere a cetățenilor în acel sistem. Cine are dreptate, cine nu, asta nu se poate spune, deoarece adevărul însuși, e o noțiune relativă.

Voi face în ceea ce urmează, un exercițiu de imaginație, prin care, dacă m-aș afla față în față cu personajul, i-aș adresa niște întrebări. Doar zece! Voi încerca să îi transmit aceste rânduri, dar sunt sigur că nu voi primi vreodată un răspuns. Nici nu pot obliga la asta pe nimeni, dar tocmai din perspectiva aceasta, că nu sunt vreun ”bau-bau” cu putere de decizie, ci doar așa, un simplu cetățean, ar fi bine ca răspunsurile să fie date. În cel mai bun caz, mă aștept de la militanții săi să-mi toarne lături în cap. Dar pentru a răspunde la niște întrebări simple e nevoie de două lucruri: curaj și bun simț Oare care din cele două lucruri credeți că lipsesc în acest caz? 😉

Dar, nu mai insist, a fost o introducere prea lungă, dar justificată. Iată și întrebările:

  1. Ați afirmat că sunteți victima serviciilor secrete, mai precis a Generalului Coldea. De ce nu ați dezvăluit imediat aceste aspecte în presă? (Evident, în aceea favorabilă Domniei Voastre)
  2. Ați afirmat că Florian Coldea poate manevra sistemul de Justiție. Credeți că au fost multe anchete ale procurorilor și decizii ale instanțelor judecătorești regizate de acesta?
  3. Care credeți, așadar, că ar fi scopul lui Florian Coldea, prin controlul pe care afirmați că îl poate exercita asupra deciziilor Justiției, în privința scenei publice din România? Ce urmărește acesta cu adevărat și de ce credeți că nu a acționat împotriva Dvs. și a altor membri ai Guvernului Boc încă din anii 2010-2011, să zicem?
  4. Ați afirmat că știați despre anumite ilegalități în privința retrocedărilor sau a altor aspecte ale activității guvernamentale. De ce nu ați sesizat organele de cercetare penală, iar dacă acestea nu reacționau, de ce nu ați dezvăluit presei aceste aspecte?
  5. Ați afirmat că erați o sursă alternativă de informare pentru fostul Președinte. Prin ce mijloace obțineați acele informații?
  6. Legat de întrebarea anterioară, considerați că erați o sursă de informare cel puțin la fel de credibilă ca sursele oficiale specializate?
  7. În ce măsură credeți că informările date de către Domnia Voastră fostului Președinte s-au soldat cu acțiuni din partea organelor de cercetare penală, în privința foștilor Dvs. colegi de partid cu diverse funcții (de la consilieri locali la parlamentari sau miniștri- pentru că, sper că veți admite- și în P.D.L. au existat destule ”uscături”)
  8. În 2010 s-au luat măsuri de diminuare a salariilor din sistemul public și de impozitare a pensiilor, sub pretextul redirecționării banilor spre investiții publice. Puteți exemplifica măcar cinci investiții rentabile ale Ministerului condus de Domnia Voastră în perioada respectivă? (eventual, cu indicații de unde ne putem documenta în legătură cu aceste investiții)
  9. Dacă sistemul pe care l-ați creeat, aprobat și servit, ca demnitar al Statului, a fost unul susceptibil de a fi represiv și coruptibil, în același timp, de ce ați acceptat să faceți parte din acest sistem pentru atâta timp?
  10. O întrebare personală: dacă ar fi să alegeți între libertatea Dvs. și un principiu de la care nu ați putea niciodată să abdicați, care ar fi acel principiu?

După cum vedeți, toate întrebările vizează, în fond, o formulă de apărare a poziției Elenei Udrea, deși recunosc că nu sunt ”fanul” său, ba dimpotrivă, dar răspunsurile ar putea lămuri multe aspecte pe care aceasta le-a expus în spațiul public. Și totuși, va avea curaj să răspundă acestor întrebări?

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în politic, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s