Scisoare întredeschisă: Cum ne fu vorba băi, Băsean Trăescu?

Ai ajuns să ți se descopere matrapaslâcurile, să ți se dezvăluie sistemul pe care l-ai păstorit cu steagurile în spate de la Palatul Cotroceni, o instituție a statului, investită cu funcția de reprezentare a țării, a cetățenilor și a intereselor acestora. Precum vezi, ai pus la butoane oameni care știu cum funcționează sistemul, fiindcă tocmai le-a fost explicat și ai atacat pe cei care te criticau pentru ceea ce se întâmpla în spatele tău! Asta cu steagurile în spate, de la pupitrul prezidențial, plătit din banii mei!

În tot timpul ăsta, făceai zgomot și te băteai de ceasul morții, că alții sunt ăia corupți. Cu steagurile în spate declarai și declamai că Voiculescu, că Iliescu, că Năstase, că Vântu, că Oprișan, că nu știu mai cine, au făcut și au dres și sunt ”pușcăriabil”. Aveai tu informații că așa sunt. Da’ tot tu aveai informații de Videanu, de Udrea, de Cocoș, de Sandu, de Pinalti, dar tăceai, sau le luai apărarea, cu aceleași steaguri în spate. De ce, mă? Pentru că manipulau banii publici să-i bage în campania ta electorală și să te aleagă pe tine, nesimțitule? Păi, de ce din banii mei, loază? Singura ta investiție durabilă și vizibilă a fost campania ta și a odraslei tale, pentru care niște oameni sunt urmăriți penal sau chiar au intrat la pârnăiță.

Și, auzi? Să nu-mi vii mie cu argumentul de ”Justiție independentă”, care îi anchetează pe foștii tăi slugoi! Niciunul n-a făcut vreun autodenunț. Poate îi înveți tu, îi luminezi și scrii tu primul. Hai, că pentru asta nu-ți trebuie multă carte, puțin curaj și… ”succesuri”. Sau poate îi spui cu vorbele tale lui Patapievici sau lui Pleșu. Ei au carte și știu multe cuvinte, tu numai să semnezi! PA!

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal, politic, Social și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s