Zânul Băseluță și noua ”ciolaniadă” virtuală

Noile mișcări de pe scena politică autohtonă, îmi (și ne-) dau impresia (sau poate chiar certitudinea) că avem de-a face cu un plan moșit pe șest, dacă nu direct de Antonescu și băs, atunci, cu siguranță de trețe persoane care au mediat între cei doi. Ce socoteli își fac cei doi, la modul simplist vorbind? Că nu vom bănui pe nedrept cei doi lideri de o alianță în interesul cetățenilor, nu-i așa?

Antonescu speră într-o nouă spargere a actualului Guvern, cel târziu până la toamnă, apoi racolarea treptată a cât mai multor pesedei, sau băieți ”de treabă” de la PC și UNPR, lipirea aproape instantanee a udemerelelor, câțiva pepededei și pedelei și iaca hop-țop, o majoritate pentru Herr Iohannis, care să-i asigure lui un ascendent pentru a accede la funcția de Președinte. El mizează pe votul electoratului ”de dreapta” în turul al doilea al ”prezidențialelor”, Și totuși, pentru a câștiga are nevoie de sprijinul băsului și ai tuturor celor care-l adulează pe locatarul de la Cotroceni. Deci, pe scurt Antonescu vrea un Guvern în care vioara întâi să fie peneleii, iar el să fie Președinte.

Băseluță, zânul care împarte ”dreptate” și scuipat, s-a revigorat subit. După jumătățile de pas pe care le-a reușit anul trecut și în prima parte a acestui an- prin numirea procurorilor și prin câteva decizii ale Curții Constituționale- acum se vede din nou legitimat de liderii celor două tabere. El speră acum să spargă ambele ”fronturi” prin spargerea unei părți consistente a PNL și USD, care să facă joncțiunea cu PPDD, UDMR și PMP și să ”ghicească” o majoritate ”în numele interesului național”, desigur… Dacă nu va reuși asta, măcar vrea să asigure niște locuri călduțe membrilor PMP într-o viitoare guvernare, alături de PNL, ”răul cel mai mic”, în viziunea băsului.

Dar, noua ciolaniadă este doar… posibilă, în anumite condiții, desigur. De aceea am botezat-o ”virtuală”. Pen’că mai este un ”mic” impediment: PSD și noua majoritate. Ponta speră, la rândul său, în ruperea unei părți ceva mai consistente a PNL, care să-l urmeze pe Tăriceanu, să poată negocia cu aceștia o alianță politică în Parlament și să-și asigure guvernarea, cu o majoritate cât mai confortabilă, chiar în cazul în care UDMR ar face jocurile băsului sau ale lui Antonescu. În demersul său, s-ar putea apropia și de PPDD, pentru ”racolări” directe în PSD sau pe lângă Tăriceanu, sau chiar același fenomen s-ar putea întâmpla cu unii membri PDL sau PMP… Singura necunoscută rămâne însă candidatul USD-ului la prezidențiale, ori eu cred că încă nu există o persoană pregătită mental și mediatic să facă acest pas. Persoana trebuie să apară repede, deoarece nu știu dacă va fi de ajuns ca după europarlamentare acest personaj să apară.

Cam asta e noua ciolaniadă, pe asta se bat ”băeții cu principii” din politica românească; noi cetățenii, mai la coadă… c-așai în politică… Și totuși, un comentariu mai am: Vrei să faci azi în România un partid mare- mare? Îl ataci alături de băseluță… Cine are minte să priceapă, să țină minte asta!

Publicitate

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Personal, politic. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Zânul Băseluță și noua ”ciolaniadă” virtuală

  1. elly weiss zice:

    Cred ca esti pe aproape. Oricum, vor mai fi multe suceli pana la prezidentiale. Concluzia e ca sunt scarbita. Atat cat pot eu fi. Privesc cu greu pe posturile de stiri. Nu de alta dar trebuie sa ma chinui sa citesc/ascult printre randuri/fraze fiindca toti din domeniu se prostitueaza.

  2. Ciprian Bojan zice:

    Da, nu esti singura scarbita. Simt si eu ca vreau sa pedepsesc pe cineva, nu ma voi opri aici…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s