Cacealmaua lui Antonescu și uluiala lui Ponta

Scena politică românească a luat din nou (sau ca de obicei- aș mai putea spune) foc… Și nu-i de la brichetă sau de la chibrit, e de la ”prințipuri” carevasăzică…

Dar, să recapitulăm. În prima fază niște miniștri PNL au demisionat (sau au fost ”demisionați”), iar în locul lor forurile statutare ale PNL au propus alte persoane. Competenți, au ba, simpatici sau antipatici, nu importă! Odată cu schimbarea de persoane, se impunea și o schimbare a structurii Guvernului, care conform Constituției, trebuia votată de Parlament.

Și dacă tot e cu Parlamentul, Ponta s-a gândit așa: păi hai cu altă modificare a schimbării, că tot se intră în Parlament la vot. Antonescu, nu și nu, că asta diminuează ponderea, importanța și vizibilitatea liberalilor în cadrul Guvernului și că PNL vrea cu protocolul semnat de cele PATRU partide și gata! (Dar m-a uluit declarația lui Antonescu: PNL vrea respectarea protocolului, nu vrea un alt vice-prim-ministru din partea PC, dar rămâne deschis dialogului :O )

Ce înțelege din toată golăneala orice om sănătos la cap: Că unul blufează și celălat o încasează și nu prea știe încasatorul de ce… cui folosește?

Se pare că liderul PNL încearcă să-și pregătească partidul pentru ”era post-antonesciană”, care fie se va încheia cu ”promovarea” sa la Cotroceni, fie se va materializa cu demisia de la șefia PNL. În Opoziție s-a dovedit un lider cu idei largi, cu disponibilitate la dialog, la Putere- observ și io, are tendința de a negocia ”dur” forțând mâna partenerilor pentru a scoate maxim pentru partidul său. În afară de lupta pentru funcții la nivel local și central.liderii USL nu au reușit nimic, n-au așezat nimic la temelia unei guvernări responsabile.

Atitudinea lui Antonescu nu ajută însă nici propriului partid… În condițiile actuale, aflat la Guvernare, PSD nu se va ”rupe” dacă Antonescu pleacă din USL spre Opoziție sau în afara unei formule guvernamentale, în schimb PNL se va rupe, deoarece vor fi suficienți adepți ai construcției USL care să rămână fideli alianței cu nou- înființata USD. Pe de altă parte, își compromite șansele la un mandat prezidențial, deoarece PNL singur nu poate obține funcția de Președinte al României, decât în alianță cu… partidele prezidențiale și cu UDMR-ul, ori acolo, prăvălia e închisă. Ce mă uimește și mai mult este această încăpățânare de a lupta pentru ceva care poate nu merită, chiar cu riscul de a rămâne singur…

Și în toată golănia asta, unde e interesul cetățenilor? Eu știu că n-am votat NICI UN PROTOCOL ȘI NICI O ÎMPĂRȚIRE A CIOLANULUI, așadar îi rog să privească mai jos: De aici vin voturile Domnilor, nu din propria Dumneavoastră splendoare! LA MUNCĂ!

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în politic, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cacealmaua lui Antonescu și uluiala lui Ponta

  1. elly weiss zice:

    Nu comentez decat ca adevarul e pe undeva pe la mijloc. Ca de obicei. Sunt curioasa ce curs vor lua lucrurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s