SENZAȚIONAL!!! ȘOC ȘOC ȘOC: Ungurii își pot proclama autonomia!!!

Da, oameni buni! E o veste foarte șocantă, halucinantă, înspâimântătoare, plină de încărcătură și descărcătură emoțională!

Cum e posibil? Păi bine, teritoriul țării e împărțit în mai multe unități administrative, care la rândul lor se împart în unități administrative mai mici, care iar se împart în proprietăți. Aceste a se deosebesc a fi proprietăți publice, private sau private comune (precum cele ce aparțin de culte).

Așadar, în proprietățile lor private maghiarii își pot proclama autonomia! La Pista, Gyuri, Peter, Iozsi, Janos, Vilmos sau Laszlo în curticică, grăjduleț, băiță, grădiniță sau gărăjel se poate! Io unu’ îi las! Da’ pă domneiu’ public, unde io dețin a 19.043.767-a parte NU SE POATE! Fiindcă acolo e proprietatea statului român (conform legii) și deci trebuie cerut acordul TUTUROR CETĂȚENILOR din această țară.

Așa cum subliniam într-o postare anterioară, ”Dacă maghiarii din România ar obţine autonomia teritorială, ar rezolva asta toate problemele comunităţii lor? Cum se împacă acest deziderat cu interesele celorlalţi cetăţeni ai României (şi nu neapărat doar cei de etnie română)? Ce ar avea de câştigat statul român, ai căror cetăţeni sunt şi etnicii maghiari? Iată doar câteva întrebări la care, până acum, nici un lider al comunităţii maghiare nu a răspuns într-un mod foarte coerent. Dar poate că nici nu au vreun interes în acest sens.”

Așadar, o autonomie doar de dragul de a arăta că ei sunt altceva mi se pare o forțare a limitelor intoleranței. Da, îmi bazez argumentele pe chestiuni de proprietate, fiindcă cele politice sau istorice mă lasă chiar rece. În țara care e și a mea vreau și eu să-mi expun părerea…

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare! 😛

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal, politic, Social și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la SENZAȚIONAL!!! ȘOC ȘOC ȘOC: Ungurii își pot proclama autonomia!!!

  1. elly weiss zice:

    Vad ca tu ai scris articolul acum deja patru zile. Cand inca lucrurile nu se inflamasera asa cum se inflamasera ieri. Azi parca s-au mai potolit….
    Sincer, eu nu-i iau in serios pe unguri, de fapt pe capii lor incapatanati si plini de ambitii politice fara rost. Nici nu am de ce. Totul nu pare decat o farsa prosteasca generata de cardasia dintre basu’ si prietenii lui. 😉

  2. roryta zice:

    elly weiss, o iei superficial… dar oare aşa e?

Lasă un comentariu