Reînscăunarea băsului, bucuria prostului (sau, după caz, a ticălosului)

Am asistat astăzi la ceea ce s-a numit ”dezbatere” în Parlamentul European în legătură cu ”situația statului de drept” din România. Câțiva dintre liderii Uniunii Europene s-au mândrit cu faptul că au reinstaurat ”statul de drept” în România. Ori sunt proști, ori sunt ticăloși. De ce? Pentru că pur și simplu n-au ținut cont că:

1. Toate schimbările survenite la începutul lunii iulie au fost recunoscute ca fiind constituționale de către Curtea Constituțională

2. Nu o majoritate parlamentară a putut decide demiterea băsului ci cetățenii cu drept de vot din România

3. Reînscăunarea băsului s-a făcut fără a ține cont de legislația și recomandările europene

4. Democrație înseamnă exprimarea liberă a unor opțiuni politice a cetățenilor NU impunerea unor reguli în timpul jocului și NU aplicarea în mod discreționar a unor legi de către instituții ale unui stat, care nu vor să țină cont de recomandările internaționale și mai ales de REALITĂȚILE EXISTENTE ÎNTR-UN STAT la un moment dat.

Deci să înțeleg acum că atribuțiile de bază ale Comisiei Europene sunt apărarea ”statului de drept” în anumite țări membre, împotriva voinței cetățenilor care aleg să își exprime opțiunile politice în mod liber, dar mai ales împotriva REALITĂȚILOR JURIDICE ȘI DEMOGRAFICE ale unui stat? Două variante există, pentru cei ce comit astfel de lucruri și au astfel de declarații: în acest caz ori ești prost, ori ești ticălos (de rea credință)! 😐

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal, politic, Social și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Reînscăunarea băsului, bucuria prostului (sau, după caz, a ticălosului)

 1. ellyweiss zice:

  Ne trateaza ca pe o colonie. Pe mine m-a scos din sarite si „revolta” alora de ieri. Puteau sa fie revoltati acum o luna si jumatate.

  • Ciprian Bojan zice:

   ”După ploaie chepeneag”… Dar, mă rog, am făcut copy/paste după articol și l-am trimis lui Barosso… Știu că nu voi rezolva nimic, dar știu că nu va putea spune de-acum că nu i-am spus! 😐

 2. Raspuns:Amindoua.Adica si prost si ticalos.
  Mai apoi,stiut este ca ,atunci cind vrei sa distrugi ceva,undeva,oriunde,dar cu precadere in Romania,il dai pe mina unei comisii/comitet.In cazul nostru,pe mina Comisiei Europene.Vax!
  M-am ingrozit ,in ziua in care ,am aflat -de la cei care extaziati ,fluturau steaguri cu multe stelute,si chiuiau de bucurie ca,iata ,sintem cetateni Europeni!!!..-.Stiam ce va urma.Si iata urmarea…Si inca nu-i destul.Va urma!!!…
  Base,in opinia mea,este un GOLAN ,fara echivalent ,in istoria Romaniei.
  Ciprian, amice,il doare-n basca pe Barosso…de opinia ta,a mea,a lui X,Y,Z…Cu-atita ne-am ales dupa impuscarea „impuscatului”,cu libertatea de a ..cuvinta…Multam’ Domnului si pentru asta!
  Toata darea cea buna de la Dumnezeu!
  Ivana
  ivanacristescu.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s