Ce (mai) faceți, Domnule Președinte?

Politichia autohtonă a mai trecut încă o etapă: alegerile locale din 2012.  Rezultatele înregistrate au confirmat că raportul de forțe s-a balansat dramatic, mi-aș permite să afirm, în favoarea unei alianțe politice care și-a propus să câștige guvernarea în acest an, în urma alegerilor parlamentare. În fine, au câștigat guvernarea în urma unei moțiuni de cenzură la adresa fostului Guvern, dar obiectivul alianței nu s-a schimbat de loc.

Aceste schimbări pe scena politică au determinat și o nouă abordare a mass-media în privința mediatizării persoanelor care ocupă diferite funcții publice la vârful statului. Încet dar sigur, atenția s-a îndreptat spre noul Guvern și spre problemele privind alegerile locale. Președintele, cel care dicta direct sau indirect direcțiile politicii românești, a ”alunecat” în plan secund, acesta având doar reacții la deciziile care se iau în privința guvernării, administrării și politicii României.

Reacția Președintelui în privința rezultatelor înregistrate în alegeri este una elocventă: „Ferească Dumnezeu de mai rău” și dă impresia unei neputințe sau a faptului că Președintele realizează dezastrul în care a ajuns partidul care l-a propulsat (și încă îl mai conduce), dar și politica românească, deoarece aceste rezultate, dacă se vor repeta la alegerile generale, vor determina un dezechilibru în Parlament, din cauza raportului de forțe între posibila Putere și Opoziție care va rezulta în urma alegerilor.

Președintele a trecut prin mai multe campanii electorale începând din anul 2000 și, deși era considerat un outsider a reușit de fiecare dată să găsească o breșă a adversarilor, care să-l ducă spre victorie. Nici acum nu cred că se va abține să nu se implice, sau poate și-a abandonat partidul în favoarea unei alte idei? Va avea puterea să mai găsească ceva, încât să diminueze semnificativ proporțiile dezastrului?

Dar, mai cu seamă, câtă credibilitate mai are? Câți l-ați mai vota pe actualul Președinte?

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în politic și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ce (mai) faceți, Domnule Președinte?

 1. ellyweiss zice:

  “Ferească Dumnezeu de mai rău” sunt sigura ca, in exprimarea lui Basescu, inseamna cu totul altceva. Adica sa ne fereasca Dumnezeu de noua putere…si de puterea pe care o are acum noua putere, cea care l-a impins pe el in planul trei, nu doi…
  Nu si-ar recunoaste infrangerea nici mort.
  Nu l-am votat niciodata. De ce l-as vota tocmai acum? Nu fac acte de caritate :))
  O seara buna, Cip! 🙂

 2. Haralambie de la MALL zice:

  L-as vota cu doua maini daca ar avea contracandidati gen Geoana,Antonescu,Ponta. Intr-o confruntare cu tipul celor trei ,i-ar spulbera . Vrem alternativa dar cu politicieni de clasa,nu pacalici.

  • Ciprian Bojan zice:

   Mai votează-l, da’ să ți-o tragă numa’ ție, io unu’ m-am cam săturat de Păcăliciu’ cel Mare care e el! Poate dai un nume care să-i surclaseze pe actualii, altfel e cam ca așteptatul lui Mesia…

 3. covorulmeu zice:

  Asta e ca în banc!
  Doamne fereşte, dar dacă D-zeu există ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s