Cristian Tudor Popescu vs. Mircea Badea. Cine câștigă?

Conflictul dintre cei doi ”monștri sacri” ai peisajului media autohton, îmi provoacă niște stări emoționale contradictorii. Nici nu știu cum s-o iau: în sens umoristic, sau în sensul unei realități serioase care merită o dezbatere pe măsură?

Nu știu de ce am impresia că aceste două persoane au un complex aproape metafizic unul față de celălalt: Cristian Tudor Popescu, se pretinde un guru al mass media românești, emitent al unor adevăruri absolute, fiind complexat de popularitatea și de libertatea pe care și-o acordă Mircea Badea în emisiunile pe care le realizează. Cei doi s-au mai ”înțepat” indirect în câteva rânduri, dar s-a păstrat o atitudine destul de respectuoasă între cei doi.

Ce constat eu la Cristian Tudor Popescu este faptul că acesta îl urăște pe Badea într-un mod aproape patologic, iar Badea reacționează la în același mod la înțepăturile jurnalistului. Nu țin minte, iar dacă greșesc să fiu corectat, ca Mircea Badea să fi stârnit vreodată o furtună contra acestuia, dar reacțiile au fost foarte vehemente. Este posibil ca Mircea Badea să-și fi dorit să fie legitimat ca opinie, cel puțin așa, din când în când, de Cristian Tudor Popescu, iar reacțiile negative ale acestuia să-l determine pe Badea să devină foarte agresiv. E la fel de posibil ca jurnalistul Cristian Tudor Popescu își dorească să aibă un cuvânt greu de spus în relație cu mass media, iar faptul că Mircea Badea coagulează niște opinii și îl fac ceva mai invizibil pe Cristian Tudor Popescu să determine reacțiile atât de virulente la adresa realizatorului de televiziune. Habar n-am! Cert este că da, cei doi au un complex unul față de altul!

Bine, dar câștigă cineva până la urmă? Io zic că da, va câștiga cancaniada din presa românească, fiindcă motivele actualului conflict dintre cei doi intră la domeniul țățismelor, fiindcă puteți fi siguri că nu se vor opri aici! 😉

Sursa foto

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Social și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cristian Tudor Popescu vs. Mircea Badea. Cine câștigă?

 1. elly weiss zice:

  Mie mi se pare amuzant „duelul” acestora. Uneori chiar foarte amuzant.
  Si pe langa presa de scandal, care are si ea „obiectul muncii” eu cred ca, totusi, ei amandoi au de castigat.
  Stii cum? Te-ai gandit? E ca un link exchange 😉 :))

  • Ciprian Bojan zice:

   Mda, în peisajul virtual, așa ar fi… un link exchange. Însă nu se vor opri aici, fii sigură! 😉

   • elly weiss zice:

    era o figura de stil…adaptata la mediul in care ne aflam…voiam sa spun ca ei au ambii de castigat…fii sigur 🙂
    poate ca nu se vor opri…dar eu de mult nu mai iau in serios figurile astea, foarte publice, care „traiesc” din rating si din imagine….
    Se pare ca ai uitat ca meciul asta e doar o reluare…au mai avut niste reprize…acum catva timp…cand Badea l-a facut treningurist pe CTP…
    e doar un…conflict reloaded… 😉 🙂

   • Ciprian Bojan zice:

    Treningurist, gurnalist, tot aia… Cunosc, dar par amândoi din filmele cu proști.

 2. Doi frustrati de la care nu se poate invata aproape nimic. Putem retine ceva – vorba lui Dumi – „sa invatam sa nu fim ca ei”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s