Maestrul păpușar Băsescu

Numirea noului prim ministru în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu, pe fondul unei crize politice și sociale destul de profunde, pare o ”lovitură de maestru” din partea Președintelui Băsescu. Și totuși, componența cabinetului îmi dă senzația că Traian Băsescu are impresia că românii îi acceptă manevrele, că mai poate prosti niște oameni.

Afirmam despre Băsescu că este ”președintele președinților în țara președinților” referindu-mă la imixtiunea continuă a acestuia în câteva domenii cheie ale vieții publice din România precum și prin controlul asupra unor formațiuni politice (PDL, UNPR, mai nou PNG CD, o parte a PNȚ…). Numirea lui Ungureanu îmi confirmă însă un lucru deosebit de periculos pentru democrație: serviciile de informații sunt controlate de Președintele României, nu de Parlament, așa cum ar fi normal

De ce nu cred în oportunitatea și legitimitatea actualei construcții anunțate de Președinte? Iată niște argumente:

1.În primul rând, chiar dacă o mare parte a miniștrilor din fostul cabinet nu-și vor mai relua portofoliile, iar odată cu acestea și atribuțiile și privilegiile, acești noi posibili miniștri propuși de PDL nu sunt altcineva decât copiii de suflet ai acelorași Falcă, Pinalti, Fluturi și altor feluri de Manțogi, adică baronii portocalii, care taie și spânzură prin România, adică e un soi de Guvern Boc VI.
2. Dacă se mențin vechile linii urmărite de vechiul Guvern, adică programul de Guvernare, de ce mai era necesară schimbarea Guvernului?
3. Rămânerea la putere în actuala formulă va genera o și mai mare nemulțumire din partea populației, va conduce la erodarea imaginii actualelor formațiuni politice aflate la putere și la micșorarea credibilității acestora într-un viitor Parlament, ori, oricât de anti băsist ai fi, nu cred că un viitor Parlament fără o opoziție puternică este de dorit.
4. Cât privește faptul că noul Guvern răspunde sau nu cerințelor cetățenilor, aici n-am de adăugat nimic!

Suntem așadar martorii unei noi încercări de manipulare din partea Președintelui României. Singurul lucru care contează este că acesta se simte bine la putere și că acest fapt asigură putere și prosperitate unui număr foarte restrâns de persoane, care datorează Președintelui această stare de lucruri, iar Președintele este foarte bucuros că cineva îi este dator. Maestre păpușar, ți se cam rup sforicelele! 😐

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în politic, Social și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Maestrul păpușar Băsescu

 1. elly weiss zice:

  eu am incercat sa tratez in nota oarecum comica aceasta „schimbare”….mai mult nici nu mi s-a parut necesar sa-i dau atentie.
  de ce ? pentru ca mi se pare o batjocura la adresa noastra, „prostii”…
  nu avem ce astepta de la acest asa-zis guvern…va fi o reeditare a celuilalt, la un nivel intelectual si al prestatiei politice EVIDENT INFERIOR…daca se putea imagina asa ceva… dar, uite, ca se poate ! 😉 atata adunatura de „neica NIMENI” intr-un singur loc…numai „maestrul” putea infaptui…

  • Ciprian Bojan zice:

   Da, totuși să ajungi să-i plângi pe ”ăialalți” care, vorba aia, ”fură nașpa” 😉 e foarte grav… Am să spun o glumă de limbaj, cum ar spune ”românul” Pista de la Odorheiul Secuiesc: ”România progresează visza (=înapoi)”! 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s