Până de Crăciun…

Fără îndoială Sărbătorile de iarnă reprezintă pentru fiecare dintre noi un moment de bilanț și acestea poartă în ele ceva special, acel spirit al sărbătorilor care nu poate fi egalat de celelalte evenimente de peste an.

Și totuși, de ce doar acum să devenim mai buni, mai darnici, mai iubitori mai… tai-o, că îs sătul până peste cap de aceste clișee! Da, știu sunt un rău, am mai scris și anul trecut despre asta și nici măcar n-am scris puțin, precum se vede… Dar să existe atâta publicăreală (că nu poci a-i spune publicitate) și atâta tevatură pentru vreo trei zile mai speciale…

În cazul acesta nu văd de ce i se mai spune în mod greșit Nașterea Domnului! Ar trebui să i se spună îmbuibarea domnilor… Fiindcă se denaturează foarte grav sensul creștin al Sărbătorilor… Cred că dacă întrebăm copiii ce sărbătorim la Crăciun nu vor ști să dea răspunsul corect… Nu caut vinovați, doar spun, că e foarte dureros și e doar un punct de vedere.

Tot în legătură cu Sărbătorile de iarnă ne stabilim uneori niște obiective pe care le putem sau nu atinge în funcție de cât de realiști suntem, de cât de hotărâți și de îndreptățiți suntem să le atingem și abia apoi de conjunctura în care ne găsim… Oameni buni, vă spun io și dacă vreți mă credeți dacă nu, nu mă credeți, există viață și după Sărbători!!!

Așadar, o viață bună vă doresc!!!

Publicitate

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Până de Crăciun…

 1. Dumuta Ioana zice:

  La faza cu obiectivele ai perfecta dreptate, de ex: multa lume isi aduce aminte inainte de Craciun ca tre sa fac aia si alta ( ba trebe schimbata broasca de la usa, ba trebe batut un cui in alta parte,ba trebe zugravit,oare de ce tot stau si-mi pun intrebarea asta si nu-mi gasesc un raspund anume ) unii zic ca de aceea trebe sa-ti cureti casa de sarbatori pt.k vine Mantuitorul si sa-L asteptam cu casa curata, dar cu zicala asta nu-s de acord pt.k pe Domnul trebe sa-L avem in casa in fiecare zi din an de ex peste saptamana nu ne prea aducem aminte de EL ci doar o data pe saptamana Duminica 2-3 are la Biserica iar in restu zilelor din saptaman uitam de EL si nu suntem asa de buni cum ar trebuii sa fim.

  Oameni buni va spun si eu zilele din saptamana sunt toate ale Domnului. nu dpar duminica sau restu sarbatorilor de peste an!!

  La fel iti doresc si tie cipri o viata buna sa ai plina de bucurii !

 2. Ciprian Bojan zice:

  Bine ai venit pe tărâmul meu virtual, Ioana! 🙂

 3. georgiu augustin zice:

  APOI DA DACA TOT ANUL ,AR FI CA SI CUM AR FI CRACIUNUL MAINE ,CAT DE CAT,AM INTELEGE CEVA ,CRED

 4. Pingback: Pana de Craciun…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s