Astăzi, parcă toate cuvintele sunt la genul feminin

Astăzi, parcă toate cuvintele sunt la genul feminin. Pot fi milioane sau miliarde de cuvinte rostite, fiindcă această planetă numără peste 6 miliarde de suflete şi, iată, că mai mult de jumătate dintre semenii noştri, sunt femei.

Nu ştiu cât de „jumătăţi” a bărbaţilor sunt ele, sau cât suntem noi, bărbaţii de „jumătăţi” a femeilor… Cert este că ambele „jumătăţi” coexistă, iar jumătatea feminină a speciei umane pare că zace uitată, pe nedrept, spun eu, de istorie. Dacă ar fi să punem un cuvânt care să definească femeile şi rolul lor în societate, cerd că acel cuvânt ar fi VIAŢĂ. Da, femeile sunt cele care dau viaţă, rolul bărbaţilor se termină destul de repede în procesul de procreere.

Un alt motiv pentru care femeile sunt neglijate pe nedrept este acela că, prin graiul lor înleznesc învăţarea acelui limbaj articulat, pe care azi îl numim limbă maternă. Ceea ce oamenii asimilează ulterior ca valori ştiinţifice sau morale, se realizează tot cu ajutorul limbajului…

Mai ştiu că prin felul lor de a se manifesta în societate, femeile au roluri foarte dificile în zilele noastre, dat fiind aportul lor pe piaţa muncii, ba chiar necesitatea ca femeile să substituie, cu destul succes, munca bărbaţilor. Însă rolul de a da naştere copiilor şi de a-i porni de mici pe drumul vieţii, a rămas în continuare tot un apanaj exclusiv al populaţiei feminine.

Ştiu, nu spun noutăţi, nici măcar nu fac de ziua lor vreo urare, prin acest articol… Cuvintele ar fi prea sărace… Am încercat, nu zic ba, dar cred că doar ele pot şti ceea ce îşi doresc cu adevărat de ziua lor! Aşa că voi spune doar un simplu LA MULŢI ANI!!! 🙂

Publicitate

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Astăzi, parcă toate cuvintele sunt la genul feminin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s