Cum de s-a ajuns la situaţia asta?

Imaginile şocante pe care le-am urmărit în această dimineaţă, filmate sau transmise direct din Parlamentul României, nasc eterna întrebare, pe care oamenii o adresează în mod direct unui interlocutor, sau în eter: „Cum de s-a ajuns la situaţia asta?”
Privind „la rece” acest incident, am putea afirma fără mare efort de gândire, că unui cetăţean i s-a urât de viaţă, gândindu-se să facă un gest pe care majoritatea oamenilor îl vor considera şocant şi, profitând de mediatizare şă-şi facă publicitate (sic), sau măcar să afle şi alţii ideile sale.
Privind însă mai uman acest eveniment, eu îl consider un gest, poate, inutil, fiindcă NU va duce la NIMIC concret. Poate la compasiune… Dar, doar atât!
Cauza trebuie însă desluşită! Şi e foarte simplă: s-a ajuns la situaţia asta din cauza NEPĂSĂRII, a lipsei de disponibilitate la dialog a actualei coaliţii!
Poate omul chiar era deprimat rău… Unii vor glumi pe tema asta… Io zic însă altceva: să nu ne bucurăm niciodată că n-am păţit-o noi, ci să ne doară mai tare pe noi, să regretăm dinainte de a face ceva, ca să putem preveni astfel de evenimente, care riscă să devină fenomene.

Reclame

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal, politic, Social și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s