Spre un alt mâine?

Zilele parcă sunt făcute din întâmplări care se adaugă una alteia în mod haotic. Totul pare la voia întâmplării, dar în acelaşi timp, există senzaţia de repetivitate, de acel clasic „deja vu”.
În fiecare om zace însă, acel ceva pe care îl poartă mereu: speranţa şi teama. Ambele sunt în egală măsură atribute ale naturii umane, ambele alimentează imaginaţia şi dau forţă motrice acţiunii omului şi au menirea de a justifica orice acţiune a omului, fie aceasta gândită sau nu.
Zilele se succed unele după altele, implacabil, iar ceea ce ne dorim întotdeauna, este ca ziua următoare să fie la fel cu zilele în care am avut parte de bucurii. Ne dorim uneori acea repetivitate, iar uneori căutăm ceva nou. Indiferent de rezultatul căutării noastre, ne dorim ca ziua următoare să fie şi mai bună. Vrem mai mult. Nimic neobişnuit! E doar natura umană…
Avem uneori de îndurat griji, de trecut prin momente grele. Şi asta face parte din viaţa noastră. Atitudinea faţă de acestea diferă, de la om la om, în funcţie de temperamentul fiecăruia. Eşecurile le punem adeseori pe seama factorilor extrinseci, căutând astfel vinovaţii şi vinovăţiile mereu în altă parte. Acesta este un mod al nostru, al oamenilor, de autoapărare. E şi aceasta o latură foarte obişnuită a naturii umane.
Termenii de destin sau hazard, ne sunt destul de familiari. Oare cât din viaţa noastră este prescris şi cât este la voia întâmplării? Răspunsul e simplu: atât cât credem fiecare! Ne putem noi schimba destinul? Răspunsul e simplu, din nou: atât cât credem fiecare! Deci cum va arăta ziua de mâine, depinde destul de mult de noi înşine.

Anunțuri

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s