Întrebare de 1000 de puncte: România mai există?

De două săptămâni, oficialii FMI se află-n Români(c)a. Păi şi s-a umflat fasolea-ntrânşii, că cică OUG 50 să nu se aplice retroactiv, aia cu creditele cu dobânzi variabile… S-a mai umflat fasolea-ntrânşii când au aflat planu’ Guvernului de a „regândi politica salarială din sistemul public, pentru anul 2011”, că cică să NU! Şi la multe alte chestii s-a mai umflat fasolea-ntrânşii!

Am şi io o întrebare simplă: Da’ să trăim avem dreptu’ în ţara asta? De ce FMI-ul nu-şi pune problema risipirii fondurilor publice şi îmbuibării clienţilor politici? Ăştia se joacă pur şi simplu cu securitatea alimentară a locuitorilor unei ţări! Cu ce drept? Şi Guvernu’ cel puternic şi călit în moţiuni, ce face? Stă în poziţie de drepţi, neştiint care cur să ţuce prima dată: pe cel al Zăusului, cel atotputernic şi dătător de putere ca să se îmbuibe „noi şi-ai noştri” sau pă cel al FMI-ului, cel dătător de parale pă vreme de criză şi nepăsător la problemele oamenilor.

Concluzia este că FMI-ul ne conduce, ne face politica economică. Celor de la FMI nu mă mir că nu le pasă de oameni, da’ la guvernanţi… că totuşi de pe spinarea noastră trăiesc! Deci ziceţi şi Domniile Voastre:

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în politic, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s