Conspitaţie sau disperare? Mai suntem solidari?

Aseară scriam despre repetarea istoriei sau nu, fiind oarecum nemulţumit azi, de faptul că am uitat să caracterizez poporul român, sau pe toţi locuitorii acestui spaţiu, ca să nu jignesc pe nimeni, că suferim de letargie. O letargie râncedă, chiar complice cu nenorocirea noastră, a fiecăriua şi a tutror. Ce-i drept, puţine au fost momentele cruciale în care noi să reacţionăm aşa cum ar fi trebuit. Întotdeauna s-a întâmplat să avem parte de „revoluţii furate” şi mai ales de personaje, nu de personalităţi în fruntea destinelor acestei ţări. Ce-i drept, poporul acesta e şi naiv… ne plac foarte mult personajele providenţiale: tătucii. Şi, Doamne, multe ţepe am luat… de la toţi aceştia!

Astăzi s-a întâmplat greva spontană de la Ministerul Finanţelor. Jstificată. Dar puţin cam… de „nişă”. Nu ştim să fim solidari… Mă tem că va fi doar un fâs, dar asta nu depinde decât de noi toţi să demonstrăm că avem dreptate. În nici o ţară normală cei puţini nu au dreptate în faţa celor mai mulţi, numeric şi îmi permit să spun, mai deştepţi decât cei ce ne conduc!

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Personal, politic, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s