Ziua Educaţiei sau ziua în care unii oameni nu mai suportă umilinţa!

Mâine ar trebui să fie o zi fericită pentru toate cadrele didactice din această ţară. Ei bine, nu va fi! Mâine va fi ziua în care nişte guvernanţi îşi vor vedea de planurile lor, cu scopul exercitării puterii, în folosul unui grup uman restrâns, iar nişte guvernaţi îşi vor striga nemulţumirile în piaţa publică. Vor fi mereu aceleaşi dezbateri, aceleaşi opinii, pro şi contra sistemului de educaţie, pro şi contra cadrelor didactice, pro şi contra guvernanţilor, pro şi contra sindicatelor… Sfânta şi Eterna batere a apei în piuă…

Ce este cel mai interesant, e faptul că multe idei cu credibilitate la publicul larg, care participă mai mult sau mai puţin direct în legătură sistemul de educaţie, sunt emise tocmai din afara acstui sistem. Toţi, în frunte cu politicienii, bineînţeles, se pricep la Educaţie… N-ar fi rău să fie adevărat. Dacă Domniile Lor ar fi nişte exemple pentru tânăra generaţie. Dacă Domniile Lor ar reprezenta altceva decât nişte nonvalori cu aură de intelectuali, atotştiitori. Păi dacă în douăzeci de ani, mari şi laţi, n-au fost în stare să pună la punct un proiect naţional acceptat de toate forţele politice şi de toate asociaţiile profesionale, de ONG-uri, de cultele religioase etc., ce credibilitate mai cred că au?

Colegilor mei, oriunde s-ar afla le urez putere de muncă, răbdare şi îi sfătuiesc şi îi rog SĂ RĂMÂNEM SOLIDARI, pentru a reveni pe locul pe care îl merităm, în ELITA societăţii româneşti!

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Personal, politic, Social și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s