Nocivitatea politicii româneşti

Este suficient să privim o singură zi la televizor, să urmărim dezbaterile, conferinţele de presă, relatările, reportajele, anchetele şi toate emisiunile TV cu şi despre politică şi politicieni, să ne dăm seama că… avem o mare problemă. Totul e o bătaie a apei în clasica piuă, soluţii minunate, de-a dreptul entuziasmante şi acţiune… care nici măcar spre zero nu tinde, ci spre sublimul… minus infinit…

Toţi reprezentanţii partidelor politice vin la TV să clameze un singur lucru: „noi, partidul nostru reprezentăm soluţia…”(???). Păi nu sunt în stare nici să se reprezinte pe ei înşişi… că tot „interesul de partid” dictează, nu interesele cetăţenilor… Interesant este, că unii concetăţeni de-ai noştri mai cred în politruci şi în toate balivernele revărsate, cu atâta tupeu, asupra „poporului suveran”.

Cum să mai credem într-o clasă politică, atâta timp cât România nu are un proiect naţional de dezvoltare, acceptat de toate forţele politice şi de toţi actorii scenei publice româneşti? De ce nu acceptă, nici măcar un politruc, faptul că nu un discurs, nu o doctrină învăţată, sau nu, pe de rost de ei, este soluţia la problemele cetăţenilor?

O spun din 2008 încoace: soluţia este un Guvern de tehnocraţi, până la alegerile din 2012! Între timp, partidele îşi pot redefini poziţiile doctrinare, îşi pot face curăţenie în propria ogradă şi pot să se pregătească liniştite de alegeri.

Puteţi vota acest sondaj, să mă lămuresc şi io:

Publicitate

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în politic, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Nocivitatea politicii româneşti

  1. Sa-ti spun io ca astia nu cade deloc, zau. Astia e multi si nu-i mai da nimenea joc ca iei e plini de bani.
    Si cu un pic de seriozitate zic asa: Daca cand si-a dat singur vila in primarie, cand voturile din Paris au fost demonstrate……. cine pana mea sa mai faca ordine????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s