Atitudinea guvernanţilor ne obligă la NESUPUNERE CIVICĂ!

Ieri, 19 mai, în Piaţa Victoriei, au protestat câteva zeci de mii de sindicalişti. Motivele sunt binecunoscute şi nu le mai reiau. Răspunsul Guvernului şi Parlamentului României, s-a concretizat astfel:
1. A fost adoptată Legea Lustraţiei, prin care actulul Preşedinte şi Primul Ministru mai pot ocupa funcţii publice. Ce bine! La următoarele alegeri prezidenţiale, propun să-l alegem pe Zăus pe viaţă! Şi ce dacă ne refuză, ÎL OBLIGĂM!
2. Guvernul României îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru măsurile anunţate de reducere a cheltuielilor publice, care să fie introduse în scrisoarea de intenţie pentru FMI. Încă nu se cunoaşte concret care vor fi măsurile. Probabil că lu’ Zăus i s-o fi gătat creditu’ pă cartelă, sau minutele, ori are telefonu’ la reparat, că măsurile trebuie să vină de la Cotroceni…
3. În Camera Deputaţilor, a fost adoptată Legea Educaţiei, propusă de ministrul Dan(i)el Funeriu şi pieptănată, pe ici pe colo, în comisii. Atrag atenţia că această variantă de Lege, nu a fost acceptată nici de profesori (deci nu numai liderii sindicali o contestă), nici de părinţi, nici de elevi sau studenţi.
Prin această atitudine, actuala putere, ne obligă practic, să găsim diferite forme de nesupunere civică. Ce-ar fi, spre exemplu, dacă se menţin reducerile salariale de 25%, ca medicii să consulte şi să trateze numai 75% din pacienţi, sau profesorii să ţină numai 75% din ore, sau un poliţist să prindă numai 75% din infractori, sau un bibliotecar să împrumute cărţi doar la 75% din cititori, ş.a.m.d? Pentru cei mai sus menţionaţi, şi aşa salariile sunt destul de mici. Pensionarii şi şomerii sunt şi mai vulnerabili. Reprezintă peste jumătate din populaţia adultă a României.
România va intra în haos, iar guvernanţii continuă să-şi sfideze proprii cetăţeni. Să vedem ce se va întâmpla dacă îi sfidăm şi noi pe guvernanţi?

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Personal, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Atitudinea guvernanţilor ne obligă la NESUPUNERE CIVICĂ!

  1. Romanii au creat PARLAMENTUL in RO. , acesta a aprobat LEGI prin care au fost angajati Jefuitori la STAT , Parlamentul timp de 20 de ani a consumat din buget in jur de 20 miliarde EURO + legile care au creat portite prin care Economia subterana a inghitit in jur de 46 miliarde EURO – Aparatul de FISC trebuia atunci ELIMINAT si supertaxate AVERILE in paralel cu URMARIREA EVAZIONISTILOR !!! deci DESTEPTAREA ROMANI – PUTEREA ESTE in VOI !!!

  2. am tot dat avertizari… legile FEMOSAN … PRUDENTA MAXIMA ROMANI …. in 27.03.2010 am dat o avertizare privind masinile si avioanele … a fost cazul POLONIEI si norul Vulcanic care a tinut avioanele la sol … alta avertizare ACUM – pana cand nu sunt blocate RESURSELE catre Parlament nu iesim din CRIZA … asta trebuie sa ceara POPORUL la GREVA GENERALA … Parlamentul consuma peste 1 miliard euro ANUAL …

    • Ciprian Bojan zice:

      Se presupune că Parlamentul îi reprezintă pe cetăţenii care i-au votat şi care nu i-au votat pe parlamentari. Actualul Parlament, ca şi cele precedente, e o glumă proastă. Nici măcar nu se reprezintă pe ei înşişi. Greva generală va rezolva… NIMIC, pentru că structura puterii în România este atât de puternic înfiptă în instituţiile statului şi atât de puţin interesată de problemele cetăţenilor, încât nu va ţine cont decât de comanda Zăusului.

  3. Pingback: INTALNIREA BLOGGERILOR SATMARENI - BLOGMEET 9 IULIE SATU MARE | Otto Pop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s