JOS TIRANIA PARLAMENTULUI, SĂ ÎNCEAPĂ DICTATURA!

În ultima săptămână nu mai puţin de şase membri ai unui partid politic (dacă am numărat eu bine) s-au hotărât să devină independenţi, grupul condus de generalul Oprea numărând 28 de membri. Nimic neobişnuit. Era dreptul D-lor să o facă, nici o lege nu le interzice.

Şi totuşi. Astfel de fenomene s-au mai întâmplat în România interbelică după „Restauraţia carlistă” din 1930. „Bucăţi” consistente din P.N.L. şi P.N.Ţ. s-au alăturat camarilei şi regelui Carol al II-lea pentru a forma Guverne pe placul regelui. În 1938 regele a instaurat un regim personal, cu un Parlament cu rol pur decorativ, un partid unic şi o administraţie militarizată.

Noua configuraţie politică existentă în Parlamentul României, are oarecare similitudini cu ceea ce exista în aceeaşi instituţie în anul 1938. Democraţia aparentă, care a existat şi atunci şi există şi acum, se explică prin faptul că ambele sunt rezultatul unor alegeri. Legitimitatea unei astfel de construcţii politice este, însă, cel puţin îndoielnică. Se invocă faptul că parlamentarii au fost votaţi şi aleşi, de un număr de cetăţeni în colegii, prin vot uninominal. Mă întreb dacă Domnii parlamentari, şi-au pus vreo clipă întrebarea dacă şi alegătorii din colegiile D-lor sunt de acord cu trecerea în altă tabără a acestora? Cel mai interesant ar fi să se facă nişte sondaje de opinie în acele colegii, să vedem cine ar câştiga alegerile? Cred că ar fi multe surprize.

Aşadar premisele există: camarilă avem, Parlament avem, Guvern avem, Comandant Suprem avem, aşadar: JOS TIRANIA PARLAMENTULUI, SĂ ÎNCEAPĂ DICTATURA! Mai există acum, oare, în mintea vreunui probăsescian ideea că Parlamentul e o instituţie parazitară, câtă vreme acesta reprezintă interesele poporului, aşa cum a reieşit în urma rezultatelor oficiale ale alegerilor din 6 decembrie? Dacă da, E NASOL!

Între timp, opoziţia din Parlament asistă neputincioasă la acest fenomen de migraţie politică. Pe de altă parte ni se mai oferă şi un spectacol deosebit de amuzant, dar păgubos, din cauza luptelor interne din partidele de opoziţie. Fără o opoziţie seioasă, cred că democraţia îşi pierde orice înţeles. Evident, nimeni nu a obligat pe nimeni să candideze, iar într-un război trebuie să existe o tabără învinsă şi una învingătoare. Dar să se continue cu acest teatru grotesc, cui foloseşte? Criticile aduse actualului Guvern nu sunt suficiente, mai e nevoie de soluţii alternative, iar mediatizarea lor, har Domnului, are loc în multe publicaţii de presă şi în multe televiziuni care sunt urmărite de milioane de cetăţeni.

Închei aceste rânduri cu speranţa că nimic din ceea ce am scris în acest articol, nu se va adeveri vreodată. Dar sugerez D-lui Oprea un nume de partid: Partidu’ Băsescianist pă Stânga, iar ideologilor portocalii să-şi schimbe numele în (aţi ghicit! 😉 ) Partidu’ Băsescianist pă Dreapta. Şi cine ştie, dacă va reieşi la următoarele alegeri că numai băsescianismu’ va rămâne singura doctrină oficială a viitorului Parlament, Guvern, Partid, acesta din urmă să se numească Partidu’ Băsescianist pă Bune! 😀

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în politic și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la JOS TIRANIA PARLAMENTULUI, SĂ ÎNCEAPĂ DICTATURA!

  1. Pingback: Lansare cu blogheri. Şi mai mult decât atât… « Sătmăreanca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s