Băsel dă lecţii la profesori

Băsel s-a întâlnit ieri cu profesorii. Acolo şi-a vărsat toate înţelepciunile sale peste profesori: cum să facă, „să facă ceea ce e necesar”, cum să predea o lecţie, cum să „ciocu’ mic” la salariile mici, etc. Chiar el, Băselu’ zicea că şcoala la făcut aşa cum e: un semidoct. Mă rog, viaţa asta l-a făcut Preşedinte!

S-a mai dezbătut acolo o problemă periferică, după opinia mea. Problema salarizării. NU ASTA E PROBLEMA REALĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT! CI SUBFINANŢAREA şi POLITIZAREA!!! Că noi, profesorii suntem mai puţin respectaţi, fie! Da’ să ajungem să ne temem să vorbim despre ceea ce ne doare în faţa autorităţilor publice, pentru a nu fi sancţionaţi de şefii mai mari sau mai mici numiţi POLITIC? Eu n-am avut astfel de probleme, dar presa a semnalat. Până unde va duce nesimţirea crasă a acestor politruci?

Întrebare retorică: Cine i-a dus pe acei profesori să se întâlnească cu Băsel? Are cumva vreun amestec şi Cătălin Croitoru? By the way! Croitoru mai trăieşte, mai luptă până cade-n fund pentru profesori? N-am auzit până acum nici o poziţie publică a lui pe tema Educaţiei. Deci iată cu ce se ocupă Domnia Sa…

Publicitate

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Băsel dă lecţii la profesori

 1. cristina zice:

  Problema in invatamint este centralizarea. Atita timp cit statul detine monopolul, nivelul educatiei nu va creste.

  • Ciprian Bojan zice:

   Statu’ ăsta e format din nişte băieţi şi fete, care au ca principal scop să manevreze banii publici în interes politic şi personal. Descentralizarea nu-i în interesul lor! Că nu le iese nimic!

   • cristina zice:

    Exact. Dar atunci sa nu dea impresia ca-i intereseaza educatia copiilor. Iar parintii nu ar trebui sa cada in aceeasi plasa.

 2. Ciprian Bojan zice:

  @ Cristina Şi Dvs. vă aşteptaţi ca politicienii să fie sinceri? Eu nu mai am astfel de aşteptări de la ei! În NICI O PRIVINŢĂ!

 3. cristina zice:

  De ce alegem oameni in care nu avem incredere? La fel ca si educatia, avem politicienii care-i meritam.

  • Ciprian Bojan zice:

   Noi îi alegem pentru că avem încredere în ei şi ne dezamăgesc! Nu ştiu dacă noi ne merităm politicienii, da’ ştiu sigur că ei nu ne merită pe noi!

 4. cristina zice:

  Avem incredere in ei pentru ca ori inchidem ochii la trecutul lor, ori pentru ca nu vrem sa ne uitam la viata politica inainte de alegeri. Daca inainte de a candida a facut declaratii publice, daca fiind in guvern, de exemplu, a votat pentru idealurile comuniste, ce trebuie sa asteptam de astfel de om decit, ca presedinte, va face la fel?

  Stiu multi oameni in virsta carora le-a placut comunismul, si normal ca vor vota cu aceia care le vor promite cel mai mult. Apoi se pling ca tara nu merge bine. Responsabilitatea personala lipseste cu desavirsire in Romania. (da, exista la citiva oameni, minuscul cu ceea ce trebuie sa fie ca o societate sa fie schimbata inspre bine)

  • Ciprian Bojan zice:

   Îţi spun ca un pui de fost activist PCR: revoluţia din ’89 a fost îndreptată contra lui Ceauşescu. Puterea a fost preluată de alţi comunişti, care au uitat să plece. Condamnarea comunismului este cea mai mare minciună posibilă!

 5. cristina zice:

  Nu numai ca au uitat sa plece, dar generatia care vine dupa ei are aceeasi nuanta.

  • Ciprian Bojan zice:

   Poate, numai că generaţia care vine după ei, ar trebui SĂ AFLE ADEVĂRUL! Nu ştiu dacă e cineva interesat să facă asta…

 6. cristina zice:

  De ce ar face-o? Altfel pe cine ar avea ca supusi umili?

 7. Liviu zice:

  Ciprian renunta la idealism si revino cu picioarele pe Terra.O reprezentanta a sexului slab te-ar ajuta mult.

  • Ciprian Bojan zice:

   Stimate coleg. Îţi mulţumesc pentru sfaturi, da’ ce legătură au aceste sfaturi cu subiectul articolului?
   P.S. Nu sunt de acord cu expresia „sexul slab”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s