Scrisoare de mulţumire adresată Domnului Emil Boc

Domnule Prim Ministru şi Ministru interimar

al Educaţiei Cercetării şi Inovării

Vă mulţumesc, atât în numele meu, cât şi a sutelor de mii de angajaţi din Educaţie, al elevilor, studenţilor şi părinţilor acestora, pentru mesajul de felicitate adresat nouă cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei. Cum??? Aţi uitat să faceţi acest lucru? Nu-i nimic, veţi găsi un prilej mai potrivit în perioada 22 octombrie- 6 decembrie, ca să arătaţi că vă pasă cu adevărat de Educaţie… Poate numai în acea perioadă îi va mai păsa cuiva de această activitate!!!

Vă mai mulţumesc, în numele meu şi al altor cetăţeni, pentru grija ce o purtaţi faţă de cei care-şi câştigă existenţa din bani publici, gândindu-vă la faptul că dacă tot ne sunt plătite drepturile salariale minuscule, n-ar fi rău să ne obişnuim să încasăm şi lefuri ciuntite, făcând abstracţie de dreptul constituţional la muncă, prin obligaţia de a rămâne în concediu fără salariu timp de zece zile! Desigur, organismele internaţionale v-au cerut să reduceţi cheltuielile salariale din sistemul public, dar nimeni şi nimic nu v-au oprit să luaţi măsurile necesare încurajării a economiei, astfel încât să sporească încasările la Bugetul de Stat în acest an! Dar aţi reuşit cu succes să schimbaţi câţiva funcţionari publici pe criterii politice. Este cumva apartenenţa la un partid politic sau altul, o condiţie pentru performanţă, corectitudine sau competenţă? Şi apoi, cum se poate împăca interesul cetăţeanului- pe care prin lege un funcţionar public ar trebui să-l servească- cu interesul partidului politic din rândul căruia vine sau este susţinut acel funcţionar? Desigur, toate partidele politice ajunse la guvernare la un moment dat au făcut acelaşi lucru. Vedeţi, tocmai de aceea eu şi mulţi alţi cetăţeni ai acestei ţări „iubim” atât de mult politica şi pe politicieni!

Vă mulţumesc Domnule Prim Ministru, în numele meu şi al tuturor cetăţenilor români, că ne-aţi mai demonstrat încă o dată un fapt de o simplitate cruntă: Democraţia pentru cetăţean durează din momentul în care primeşte un buletin de vot, până în clipa când introduce acel buletin de vot în urnă… În rest au grijă cei care „se aleg”, ca interesul cetăţeanului să fie „aranjat”…

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Personal, Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Scrisoare de mulţumire adresată Domnului Emil Boc

  1. Pingback: România politică sau precaritatea ideii de democrație | Blogu' care va să zică…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s