Ghiduri pentru români(III). Ghidul aspirantului la notorietate

Românii spun despre ei înşişi că sunt unici, că deţin nebănuite resurse de talent pe care nimeni nimeni nu le apreciază la justa valoare. V-aţi săturat să ţineţi doar pentru dvs. aceste talente ascunse, şi să nu vă aprecieze nimeni pentru ele? Trebuie să deveniţi celebru, chiar şi pentru o clipă.

Pentru a deveni celebru, este necesară parcurgerea următoarelor etape:

 1. Gândiţi-vă la un gest neobişnuit, chiar dacă gestul este imoral, sau are un caracter antisocial. Cu cât gestul este mai şocant, cu atât va fi mai mediatizat.
 2. Deschideţi-vă gura în faţa camerelor de luat vederi sau reportofoanelor expunându-vă toate frustrările şi trăirile interioare. Astfel, prezumtivii telespectatori vor simpatiza cu Dvs.
 3. Povestiţi-le viaţa grea, copilăria, adolescenţa, şi tot ceea ce credeţi că va mişca sufletul oamenilor. Nu uitaţi să „înfloriţi” totul, ca efectul să fie cât mai sigur.
 4. Începeţi apoi să generalizaţi, să priviţi lumea ca un ansamblu, ca să vă puteţi emite judecăţi de valoare, apoi treceţi la „exemplul altora”, ca să se ştie că ştiţi despre ce vorbiţi. Comparaţi-vă cu nişte personaje celebre din orice domeniu, ca să demonstraţi că sunteţi cel puţin la fel de bun ca ei.
 5. Arătaţi-vă talentele de care sunteţi capabil, zâmbiţi, fiţi (chiar şi în aparenţă) o persoană puternică, stăpână pe emoţiile şi trăirile dvs.
 6. Prezentaţi-vă proiectele de viitor, subliniind imortanţa acestora întru interesul general şi lauda altora la adresa ideilor D-voastră.

Dacă vă bagă cineva în seamă, aveţi şansa de a deveni celebru. Dacă nu vă iese, luaţi-o de la capăt! Oare merită să plătiţi perţul pentru celebritate?

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, Social și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Ghiduri pentru români(III). Ghidul aspirantului la notorietate

 1. Moi zice:

  Celebritatea este derizorie , unii o folosesc ca tel in viata , cat este de trist …

 2. dagatha zice:

  celebritatea distruge vieți. Suint atâtea exemple. Am răspuns și la întrebare 😀

 3. dagatha zice:

  sa fie sanatosi!
  numai ca nu cred ca sunt pregatiti pentru urmari. Cand ti-ai vandut si trupul si sufletul, nu-ti mai ramane nimic. A, ba da,cum sa nu: celebritatea.

  • Ciprian Bojan zice:

   Mă tem că nu-s ei tare sănătoşi 😀 Iar celebritatea…. care le rămâne lor. Adică m-aş mira să nu fi auzit ei odată, da’ măcar odată despre ei înşişi 😛 😀

 4. hazmate zice:

  Eu sunt pentru celebritate, şi o să spun şi de ce. Indivizii care caută asemenea faimă sunt nişte nulităţi. Devenirea lor în „celebritate” conferă oamenilor obişnuiţi, normali la cap, şansa să-i recunoască şi să-i catalogheze ca atare. Cei care îi adulează ca nişte tâmpiţi, pe principiul „I love you Michael+ leşin” nu sunt decât nişte cretini care oricum nu merită altceva, pentru simplul motiv că nu sunt în stare să deosebească staniolul de ciocolată. Dacă „celebrilor” li se refuză şansa de a deveni celebri la modul în care ai scris articolul, atunci vor fi nişte anonimi, însă nişte anonimi frustraţi care vor face viaţa amară nefericiţilor oameni normali pe care îi vor întâlni în cale. Concluzie: e mai bine pentru oamenii normali ca „celebrabilii” să devină celebri, decât să stea ascunşi şi să muşte la prima ocazie. Q.e.d.

  • Ciprian Bojan zice:

   What ever… Păreri şi păreri…

  • dagatha zice:

   auzi, „mă leshi?” să stea frustrați acolo în lumea lor necelebră până mi s-o face mie milă de ei. Nu vezi, omule, că ne-au invadatără? nu mai ai ce citit într-un ziar, nu mai ai ce vedea la teve decât de aștia. mama lor! Eu cred că aș putea să trăiesc fără să le văd moaca idioată.
   Tu crezi că nu mușcă, celebri fiind? well…guess what! Mușcă din toate pozițiile! și nu mă pune să dau exemple, că vede lumea cum sunt la curent cu mondenitățile. 😀 Fără voia mea, jur!

   • Ciprian Bojan zice:

    Ce rea ştii pentru ca să fii! 😀 Rea în sensul bun! Te-ai răcorit? Pă bune, dacă mai ai vreo două de-astea… 😀 BAGĂ MAREEEE! 😀

 5. dagatha zice:

  pfui! Și încă nu știi tot! :-)))))Rea de rea sunt, nene uneori!
  Dacă mai bag din astea…rămâi fără cititori. Noroc ca minunatul Hazmate știe de glumă 😀

  • Ciprian Bojan zice:

   😀 Cititori… de parcă aş fi vreun guru sau vreo somitate… 😀

   • dagatha zice:

    apoi…eu de guru din ăștia…nu știu. da dacă ai comentarii „fără număr” se cheamă că tot te citește lumea, nu?
    😀

   • Ciprian Bojan zice:

    „fără număr” n-am că nici nu mă străduiesc să le număr… 😛 Calitate vreau io. Şi nu mă poci plânge! Mulţumesc!

 6. dagatha zice:

  apoi calitate să fie! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s