Povestiri din România reală

În urma adoptării celebrei OUG 230/2008 a Guvernului României, în sala profesorală a şcolii unde muncesc s-au încins dezbateri în legătură cu efectele acestui act normativ. Nu a fost cazul ca vreuna dintre colegele mele (sunt singurul profesor-mascul cu normă întreagă în şcoală) să considere ca fiind justificată o asemenea măsură legislativă. Între colege, există trei pensionare: o educatoare, o învăţătoare şi o profesoară de limba română. Desigur, cele trei Doamne, au fost extrem de revoltate. Şi pe bună dreptate. Au învăţat generaţii întregi de copii, au obţinut rezultate foarte bune, şi acum… printr-o decizie, să fie aruncate la coşul de gunoi, doar pentru că… „şi-au trăit traiul, şi-au mâncat mălaiul”…

O altă situaţie este eceea a profesoarei mele de limba română, care în urma unui accident, şi-a fracturat un picior, dar continuă să muncească pentru copiii din satul meu, făcând zilnic drumul până la şcoală într-o cârjă.

Oare este normal ca într-o societate lipsită de valori, de repere durabile, cineva să ia decizii care să îngrădească nişte DREPTURI FINDAMENTALE ALE CETĂŢENILOR PE CARE ÎI CONDUC? Pe cine a întrebat Dl. prim-ministru (în afara şefului său) ce efecte sociale, UMANE-  dacă doriţi, poate avea această găselniţă? Oare în slujba şi în interesul cui s-a format acest Guvern, dacă nici pe cetăţeni nu îi respectă? Suntem oare în faţa unei situaţii în care să ni se mai dicteze de către cineva, cum să trăim?

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în cultural, politic, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s